Creativity meets technology

Creativity meets technology

Ik ben een creatieve techneut. In de afgelopen jaren ben ik er achter gekomen dat dit ik hiermee uitzonderlijk verschijnsel ben. Veelal is een creatieveling technisch niet sterk aangelegd en een ontwikkelaar is vaak alleen creatief met code.
Ik ben van mening dat de combinatie van techniek en creativiteit tegenwoordig een belangrijke rol speelt in de realisatie van een goed product. Door mijn technische achtergrond kan ik tijdens het ontwerpen direct rekening houden met de haalbare technische mogelijkheden. Daarnaast kan ik zelf het ontworpen product ook ontwikkelen.

Een optimale ervaring

Een applicatie is pas succesvol wanneer de gebruiker tevreden is. Het is voor mij een kunst om een applicatie zo te ontwerpen dat de gebruiker tevreden is, maar tegelijkertijd het doel van de applicatie behaald wordt.

As far as the customer is concerned, the interface is the product.” – Jef Raskin

Leer de doelgroep kennen

Weet voor wie je ontwerpt

Pas wanneer de doelgroep begrepen wordt, kan er gezorgd worden voor de juiste interactie. Hoe technisch aangelegd is de doelgroep, hoe vaak is deze op internet te vinden. Dit zijn vragen die beantwoord moeten worden.

Test de oplossing

Meten is weten

Door een ontwerp te testen kan er bepaald worden of een oplossing de juiste is. Tevens geeft dit direct een bevestiging of de doelgroep begrepen is.